Een woordeloos helen door liefdevol ontmoeten...

Happy Aloha Friday

Eén vrijdag per maand geef ik Hawaiiaanse massages op donatie voor het goede doel, momenteel voor de slachtoffers van de branden op Maui. Klik hier voor info.
De eerstvolgende Happy Aloha Friday is op 10 mei.

STEUN de projecten van de STICHTING SHARE ALOHA en ontvang een origineel kado!

STEUN de projecten van de STICHTING SHARE ALOHA en ontvang een origineel kado!

In november 2013 ging ik samen met de andere Europese vrijwilligers van de Stichting SHARE ALOHA naar Hawaii om mee te helpen aan meerdere verschillende Hawaiiaanse culturele en agrarische projecten.
Het was voor mij een hele mooie manier om iets terug te geven aan het land en de bijzondere mensen van deze prachtige eilandengroep midden in de Stille Oceaan en mijn dankbaarheid te tonen voor alles wat ik in de afgelopen jaren uit Hawaii heb mogen ontvangen van zoveel leraren.

Wij droegen bij aan verschillende projecten:
1) Werken op het land van een pas overgenomen boerderij, waar typisch Hawaiiaanse bomen en planten zullen worden gekweekt voor de volgende generaties. Een droom van kumu Punahele Andrade.

2) Onderhoud van bestaande lo'i (veld waar kalo wordt verbouwd, waarvan poi, het traditioneel Hawaiiaans voedsel wordt gemaakt) in Wai'po Valley.
Met name voor de ouderen is poi erg duur geworden, Uncle Morgan Toledo gééft het hen. Zo kunnen ze hun geliefde voedsel blijven eten!

2) Helpen bij het onderhoud van de Makali'i, een dubbele, zeewaardige kano. Hiermee wordt de Hawaiiaanse traditie levend gehouden, o.a. door aan kinderen en jongeren les te geven in historie, navigeren met de sterren en samenwerken. Over enige tijd gaat de Makali'i op een wereldreis van enkele jaren om volkeren te verenigen ("De oceanen scheiden ons niet, zij verbinden ons met elkaar").

3) Restauratie van traditionele oceaanvisvijvers in Kihei, Maui. Een belangrijk erfgoed (500 jaar oud) dat onder zware stormen heeft geleden.

4) Oogsten en planten van droge kalo (taro) op een boerderij in West Maui.

Om mee te kunnen werken in die projecten was geld nodig voor accommodatie, voedsel, transport en gereedschap (de vrijwilligers betalen hun vliegreis zelf). Dankzij vele donaties en opbrengsten van acties is het benodigde geld ruimschoots bijeengebracht.

Mahalo, dankjewel, alle donateurs en contribuanten!

De Share Aloha Foundation blijft projecten ondersteunen, steeds in samenwerking met plaatselijke stichtingen. Elke bijdrage blijft dus welkom!
DUS DOE MEE EN DONEER!
* Voor €5 krijg je een kaart met een mooie Hawaiiaanse wijsheid.
* Voor €10 krijg je een kaart én een gezongen oli (chant) - wel even je telefoonnummer aan mij doorgeven.
* Voor €15 krijg je een origineel T-shirt van de Share Aloha Foundation - geef even je maat door!
* Voor €20 euro krijg je een ALOHA KNUFFEL, een knuffelbeest in de vorm van een walvis, zeehond of beer.
* Bij hogere donaties ontvang je een duurder cadeau of een gratis massage.

Geïnspireerd? Maak je donatie over op
TRIODOS-REKENING 254 67 11 01 tnv Stichting Share Aloha.
o.v.v. donatie vrijwilligersproject + je adres/telefoonnummer (voor de chant). Bel of mail mij eventueel voor nadere informatie.
Mahalo nui loa! Alvast heel erg bedankt voor je hulp.

De oude Hawaiiaanse cultuur is boeiend en ondersteunt mensen daadwerkelijk om gelukkiger te leven. Waarden als onvoorwaardelijke liefde, vergeving, eenheid met de natuur en elkaar, respect, verantwoordelijkheid, duurzaamheid, verbinding met onze voorouders en die na ons komen, zijn daarin belangrijk.