Een woordeloos helen door liefdevol ontmoeten...

Happy Aloha Friday

Eén vrijdag per maand geef ik Hawaiiaanse massages op donatie voor het goede doel, momenteel voor de slachtoffers van de branden op Maui. Klik hier voor info.
De eerstvolgende Happy Aloha Friday is op 14 juni.

 

Intuïtieve Massage

Het uitgangspunt van deze massagevorm is de klassieke (Zweedse) massage, maar ik gebruik ook technieken uit de Esalenmassage. Mijn handen 'luisteren' naar wat jouw lichaam aangeeft nodig te hebben, waarbij de klok soms wordt vergeten.  Strijkingen, petrisages en knedingen worden op een holistische manier toegepast. Daarbij is er aandacht voor de gehele mens, de sfeer van het moment en eventuele specifieke wensen. De massage werkt helend op lichaam, ziel en geest en herstelt je energiebalans.

Integratieve Massage

Integratieve ontspanningsmassage is een combinatie van drie verschillende vormen van massage, die circa 85 minuten duurt:

  • Eerst wordt je lichaam in beweging gebracht en losser gemaakt door het zacht ritmisch te schudden, veren en rekken: de dynamische massage.
  • Daarna worden de huid en spieren met olie gemasseerd: intuïtieve massage met ontspannende strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties. Huid en spieren gaan zich ontspannen.
  • Als afsluiting wordt de energie meer in balans gebracht door de handen zacht op verschillende plaatsen te leggen: polariteitmassage.

De massage wordt toegespitst op je basisbehoefte en op de behoefte van dit moment, bijvoorbeeld ontspannend / kalmerend of opwekkend / verkwikkend.

Integratieve massage, ontwikkeld door Geert van Coillie, is een holistische massage, dus niet alleen aandacht voor een klacht of een stukje van je lijf, wel aandacht voor het geheel. Vandaar dat er meestal een hele lichaamsmassage gegeven wordt. Enkele andere belangrijke principes zijn: acceptatie van wat er is zonder te moeten veranderen, respect voor je grenzen, er wordt niets geforceerd. Het gedeelte van het lichaam waar niet wordt gemasseerd, is steeds met een doek bedekt.

klik hier voor video

Pulsing / Dynamische massage

Bij dynamische massage (ook wel holistic pulsing genoemd) wordt je lichaam bewogen door stevige, zachte of heel subtiele schud- en wiegtechnieken (pulsen). Vergelijk het met de bewegingen die door water teweeg gebracht kunnen worden. Het is erg ontspannend en verrassend.

Dynamische massage kan ook gekleed ontvangen worden. Duur: 30 of 45 minuten. Of 15 minuten als onderdeel van de Integratieve Massage.

Ayurvedische massage

Ayurveda is een traditionele natuurgeneeswijze uit India. Ongeveer 5000 jaar geleden zagen de rishi's van het oude India de grondbeginselen van het leven en verenigden die in een gezondheidssysteem. De constitutie van ieder mens is gebaseerd op een unieke relatie van 3 fundamentele en vitale energieën, de dosha's, de kern van de Ayurveda.

Dosha's, guna's en marma's
Ieder persoon heeft een bepaalde constitutie, vastgelegd bij de conceptie. Er zijn verschillende manieren om te achterhalen welke constitutie (bestaand uit een dosha of combinatie van dosha’s) je hebt, o.a. door het invullen van vragenlijsten. Wil je weten welke constitutie jij hebt, ga dan naar de online test van Maharishi Ayurveda.
Iedere dosha is een combinatie van 2 elementen, waarvan de één de ander domineert. De 3 dosha's (vata, pitta en kapha) worden in verband gebracht met de elementen, lucht, vuur, water, aarde en ether. De guna's zijn de geestelijke aspecten van deze 3 energieën. Marma's zijn de vitale energieplekken in het lichaam. Door de marma's te stimuleren, breng je de 3 dosha's in balans.

Ayurvedische Massage behandeling
Massage is één van de mogelijkheden om je lichaam en daarmee de 3 dosha's in balans te brengen. Ik gebruik verschillende vormen van massage en kruidenoliën voor verschillende mensen, afhankelijk van je dosha en wat jij nodig hebt om meer in balans te komen. Een behandeling duurt ongeveer 75 minuten.

Speciale technieken
Het werken met sensitieve strokes met sesamolie en grof kalmoeskruid veroorzaakt een scrubeffect, hetgeen goed is voor de huid en de bloedcirculatie. Dit wordt gecombineerd met diep spier- en bindweefselwerk, directe spierstimulatie door middel van twanging en yoga-stretchings. Deze harmonieuze combinatie van ongewone technieken biedt een maximum ontlading van gespannen spieren en stijve gewrichten.

Lichaam en geest
De Ayurvedische massage is een unieke, beweeglijke en actieve massage, waarbij de stretchings het lichaam openen, de gewrichten meer beweeglijkheid krijgen en de spieren worden opgerekt. Tevens verbindt het lichaam en geest, zodat je jezelf als een geheel en meer in harmonie kunt ervaren.

Desgewenst kan ik de behandeling aanvullen met ayurvedische adviezen betreffende voeding, ademhaling en/of oefeningen voor thuis.

Zintuigenmassage

"Nooit geweten dat mijn lichaam zulke bijzondere sensaties kan ervaren. Heerlijk!"

Wat als tijdens een ontspanningsmassage niet alleen je tastzin wordt aangesproken maar ook andere zintuigen?
Bij de Zintuigenmassage worden op een verrassende manier meerdere zintuigen geprikkeld. Door middel van diverse massagetechnieken, energiewerk, muziek, klanken, handen en voorwerpen op de huid, geuren en smaken, steeds weer anders, word je uitgenodigd om bewust te ervaren wat je nog meer kunt beleven dan bij een gewone massage.
Sluit je ogen en hoor, voel, ruik en proef wat zich aandient... een verrassende zintuiglijke reis van 90 minuten!
De uitwerking is niet te voorspellen, maar altijd bijzonder en de moeite waard. Durf jij je over te geven?

AANBIEDING!
Boek een Zintuigenmassage en krijg een Hot Chocolate massage - dat is pure verwennerij met cacao - cadeau!  Deze aanbieding is geldig tot 1 april 2024.