Een woordeloos helen door liefdevol ontmoeten...

Happy Aloha Friday

Eén vrijdag per maand geef ik Hawaiiaanse massages op donatie voor het goede doel, momenteel voor de slachtoffers van de branden op Maui. Klik hier voor info.
De eerstvolgende Happy Aloha Friday is op 14 juni.

Oudere berichten

Oudere berichten

12 oktober OPEN DAG MASSEURS DCL
We hebben weer een fantastisch goede Open Dag gehad. In een fijne sfeer hebben ruim 35 bezoekers zich laten informeren en verwennen met massages, hapjes en drankjes. Dankjewel collegamasseurs Marijke, Katrien en Willy. Dankjewel gastvrouwen Hanna, Hermien, Elly, Elise en Femke. En dankjewel alle modellen bij onze demonstraties!

Er was er elk half uur een demonstratie van een bepaalde massagevorm. Het programma daarvan was:

11:30 uur  Dynamische massage, waarbij het lichaam ritmisch wordt bewogen voor golvende ontspanning.

12:00 uur  Healing, waarin wordt gewerkt met het energieveld dat zich om de persoon heen bevindt.

12:30 uur  Voetreflex Plus massage, via drukpunten op de voet die corresponderen met organen en meridianen.

13:00 uur  Thaise yogamassage, een meditatie in beweging.

13:30 uur  Lua lomi, een stevige massage om blessures aan te pakken.

14:00 uur  EFT, waarbij met de vingers op bepaalde acupunctuurpunten wordt geklopt, wat een positieve uitwerking heeft op lichamelijke en psychische klachten.

14:30 uur  Oorkaarsentherapie, zorgt voor activering van de lymfestroom en doorbloeding in het oor en hoofd.

15:00 uur  Tok Sen, waarbij met houten hamer en wig voor trillingen op de energiebanen wordt gezorgd en doorstroming wordt bevorderd.

Bovendien waren op deze dag massagecadeaubonnen (geldig bij alle DCL-masseurs) te koop met 15% korting.

 

------------------------------

Iedereen was welkom op zaterdag 20 april 2013 van 11:00 tot 16:00 uur tijdens de Open Dag van de masseurs in het Dienstencentrum Landsmeer, maar jongeren tot 30 jaar kregen een gratis massage aangeboden. Juist jongeren hebben vaak stress door studiedruk, werkloosheid, relatieproblemen of levensvragen. Daarom lieten de DCL-masseurs je kennismaken met de helende werking van massage.

En er was elk half uur een demonstratie van een bepaalde massagevorm. Op het programma stonden:cupping, healing, voetreflex met hotstones, Hawaiiaanse lomilomi tempelstijl, Thaise yogamassage, hypnotherapie en Hawaiiaanse lomilomi Aunty Maile stijl.

 

Dag van de Mantelzorg

Op zaterdag 10 november 2012 hield Centrum Mantelzorg in Zaanstreek-Waterland weer de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Ook Landsmeerse mantelzorgers werden hiervoor uitgenodigd, met name voor een lunch in het DCL en een bezoek aan de Mantelzorg-Ruilbeurs in Zaandam. Daar boden diverse bedrijven hun producten of diensten tegen een geringe (symbolische) tegenprestatie. Massage Landsmeer stelde ook massagebonnen beschikbaar, vanuit respect en bewondering voor de inzet die mantelzorgers dagelijks leveren.

 

Nacht van de Vluchteling
Op 18 mei 2012 liepen duizend wandelaars een nachtelijke sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag. De aktie van de Stichting Vluchteling leverde € 205.000 voor ondervoede kinderen.  Samen met vier andere masseurs mocht ik tussen 7:00 en 12:00 uur een aantal gearriveerde deelnemers masseren in het theatertje van het Humanity House in Den Haag.  foto: Paul Hilkens

 

Studiereis naar Hawaii

In november 2011 was ik weer op studiereis in Hawaii met onze school Malamalomi. Tijdens deze reis heb ik geleerd van en gewerkt met oude en nieuwe leraren. Zo ontmoette ik op Big Island de vrolijke Aunty Maile en zag ik natuurlijk kumu Punahele Andrade en Uncle Manny weer. In Waipio Valley hebben we gekampeerd en gewerkt bij Morgan, een tarofarmer die ons ook leerde vissen in de oceaan.

Het 10-daagse (kampeer)verblijf bij kumu Lawrence in Halawa Valley op Molokai was heel bijzonder en basic, in verbinding met het land, de oceaan, de voorouders en de hogere macht hebben we o.a. gewerkt in de tarovelden en zelf poi gemaakt.

Op Maui leerde ik van Jimmy Quitan de Lua Lomi, een massagevorm gebaseerd op de oude martial arts. En we hebben er de theatershow Ulalena bezocht, over de geschiedenis van Hawaii. Zie www.Ulalena.com.

Na de training Thanksgiving gevierd bij Punahele in Puako Bed&Breakfast en nog een paar dagen gerust om alles te laten bezinken, een concert van de Brothers Cazimero bijgewoond en op de dag van vertrek nog een geweldige massage ontvangen van Aunty Maile in Waimea.

 

EXTRA AANDACHT MET LOMI LOMI VOOR PROBLEEMGEBIEDEN IN HET LICHAAM

In 2011 volgde ik aanvullende lomi lomi massagetrainingen voor onderrug, bekken, schouder en nek. Veel mensen hebben klachten in deze gebieden, die door verschillende oorzaken kunnen ontstaan. Lomi lomi kan bijdragen aan een vermindering of oplosssing van de klachten. De aandacht voor deze gebieden wordt geïntregreerd in de flow van een totale lomisessie, die deze massage tot zo'n bijzondere ervaring maakt. Van harte aanbevolen!

 

10 JAAR MASSAGE LANDSMEER
Eind september 2011, was het 10 jaar geleden dat ik mijn massagepraktijk begon. Daar heb ik nooit spijt van gehad; ik kijk er met dankbaarheid op terug. Ik mocht in die tien jaar duizenden massages geven aan honderden mooie mensen. Ik dank iedereen voor het vertrouwen en ik hoop nog vele jaren met plezier en liefde de praktijk voort te zetten.

 

LOMI LOMI MASSAGE AUNTY MAILE-STYLE!
De Hawaiiaanse lomi lomi massage Aunty Maile-style is een totaal andere stijl dan de tempelmassage en werkt vooral positief op de gezondheid. AUNTY MAILE NAPOLEON is inmiddels 72 jaar en zit vol humor. Geboren en opgegroeid aan de Kohala kust van Hawaii, leerde ze lomi lomi van haar tutu (oma). Aunty Maile is een ware bron van traditionele Hawaiiaanse kennis, van lomilomi tot la'au lapa'au (kruidengeneeskunde) en lei making. In 2007 werd ze uitgenodigd om Hawaii te vertegenwoordigen in de Conference of the grandmothers. Aunty leeft met haar man in Waimea, Hawaii Island. Dat is een stadje met een gespleten persoonlijkheid: de oostkant van Waimea is nat - en de westkant is droog. Precies in het midden geeft Aunty Maile lomi lomi. Haar stijl is gebaseerd op adem (ha), gebed (pule) en vibratie. Dat geldt voor de masseur, de massée hoeft alleen maar te liggen en alles heilzaam te ontvangen. Meer informatie (en video) op de pagina Lomi lomi massage.

 

KUMUS TALK STORY
10-07-2011: Kumus Talk Story is een maandelijkse nieuwsbrief over de leringen uit Hawaii, bijeengebracht door de Australische JoAnna Goldman, die een halfjaar doorbracht bij kumu Lawrence Aki op Molokai en o.a. een boek schrijft over de wijsheden die zij ontving van diverse kumu's (leraren) en kahuna (wijze priesters). Zie de website www.kumustalkstory.com.   In het julinummer van 2011 o.a. een beeldverslag en persoonlijke reacties op de workshop die kumu Lawrence Aki ons gaf in Amsterdam in mei 2011. Tip: Schenk jezelf Hawaiiaanse wijsheden en abonneer je op de Nieuwsbrief!


LIVING THE SACRED TEACHINGS OF ALOHA
Kumu Lawrence Aki uit Halawa Valley, Molokai, kwam begin mei 2011 voor de 2e keer naar Amsterdam! Hij gaf de 3-daagse workshop 'Living the Sacred Teachings of Aloha' en diverse ho'oponopono-sessies. Het was geweldig om geïnspireerd te worden door zoveel levenswijsheid. NB: op de pagina 'Over mijzelf' vind je een link naar een vidofilm van Kumu Lawrence Aki. Kijk voor meer informatie op de website van Malamalomi.com

HO'IKE: ontmoeting met Lawrence Aki uit Molokai en genieten van Hula en Chants
1-5-2011   Prachtig (bijna Hawaiiaans) weer was het tijdens de Ho'ike: een informele presentatie van Hula (dans), Chants en Mele (liederen) om de aankomst van Kumu Lawrence Aki en zijn student Kawika Foster in Amsterdam te vieren. Studenten van Kumu Lawrence Aki zongen een aantal Oli (liederen) uit de workshop Living the Sacred Teachings in 2010, en lieten een aantal traditionele Hula-dansen zien. Het was hartverwarmend om Kumu Lawrence Aki weer te ontmoeten en plezier te hebben. Op deze zondag 1 mei in het Oosterpark in Amsterdam werd ook Karin van Herwijnen bevorderd tot 'assistent-kumu'. Dubbel feest dus tijdens de gezamenlijke picknick achteraf voor uhane en belangstellenden van Malamalomi.

 

LEZING OVER HAWAII
Op woensdag 6 april 2011 gaf ik op uitnodiging van Wijzer Amsterdam-Zuid (in buurtcentrum De Coenen) een digitale presentatie over Hawaii, de ALOHA-eilanden. Van Hawaii, de subtropische eilandengroep midden in de Grote Oceaan, hebben de meesten van ons een romantisch beeld van palmenstranden en danseressen in rieten hularokjes. In deze lezing vertel ik over het andere Hawaii en zijn bewoners met hun rijke cultuur van aloha (= onvoorwaardelijke liefde). Het gaat dan o.a. over 'ohana, kupuna, ho’oponopono, kuleana, lomi lomi en hula. In de Hawaiiaanse traditie staat de respectvolle verbinding tussen de mens, het Hogere en de natuur centraal.
Met veel dia’s van een bijzondere gevarieerde natuur met vulkanen, dieren, bloemen en planten. Ook komen typerende activiteiten aan de orde zoals surfen, outrigger-kanovaren, hula dansen, chanten en taro planten.  Wijzer organiseert sociaal-culturele middagen voor 50-plussers met diverse lezingen. Ik gaf deze presentatie eerder voor Wijzer Landsmeer en Wijzer Diemen.
 

Mantelzorg Massage Marathon
De gemeenten Oostzaan, Landsmeer, Wormerland en Zaanstad boden de mantelzorgers in hun gemeenten een speciale verwendag op 9 en 10 november 2010 op zes verschillende locaties. Centrum Mantelzorg organiseerde deze dag onder de titel: Mantelzorg Massage Marathon. Op dinsdag 9 november masseerde ik voor de MMM, 's ochtends in Oostzaan, 's middags in Landsmeer en 's avonds in Wormer. Het was mooi om te mogen bijdragen aan een beetje ontspanning voor 12 mantelzorgers.... 


Massage Verwendag was een succes
Op de Massage Verwendag op 5 juni 2010 zijn ruim tien gasten heerlijk verwend met ieder drie massages en een kruidenvoetenbad. Men kreeg een voetreflexmassage van Sandra, een stoelmassage van Carol en een rug-schouder-nek-, dynamische of hot chocalate massage van Eric.   Tussendoor was het op het zonnige terras heerlijk chillen en genieten van hapjes en drankjes, liefdevol verzorgd door gastvrouwen Karin en Hanna.
Het was voor velen een ontspannen eerste kennismaking met massage. De reacties waren zonder uitzondering positief.  Alle deelnemers en medewerkers: bedankt voor jullie deelname en medewerking!